"Apa vigyáz a környezetre" beszámoló

Lezajlott április 26-án, szombaton az „Apa vigyáz a környezetre” autómosó verseny a Gönyűi Széchenyi István Általános Iskolában.

A versenyen apák és gyermekeik indultak. Az a család lett a győztes, akik a legkevesebb víz felhasználásával a leggyorsabban mosták tisztára kocsijukat. A verseny során felhasznált víz az iskolában kiépített esővízgyűjtő-berendezésből lett felhasználva.

A nyertes csapat egy több mint 100.000 forint értékű esővízgyűjtő-berendezést nyert, de a második és a harmadik helyezettet is díjazták, ők egy-egy több mint 10.000 forint értékű autós ajándékcsomagot nyertek.

Az apukák számára megrendezett verseny mellett folyamatos elfoglaltságot biztosítottak a család többi tagjának is. Volt kézműves foglalkozás, ahol különböző kreatív tárgyakat lehetett készíteni. Volt Ökobusz, ahol egy rövid előadás után tesztet tölthettek ki az érdeklődők a szelektív hulladékgyűjtésről, újrahasznosításról és a tudatos vásárlásról. A gyerekek számára volt kincskeresés, valamint teszttöltés is.

A program ideje alatt ingyenes büfét biztosítottak a résztvevőknek.

A rendezvényről a televízió is beszámolt.